KBC GBJJ Question - 25th September

KBC GBJJ Question - 25th September
The Season 9 of KBC only on SONY TV OFFICIAL

Kaun Banega Crorepati Informative Website

The Kaun Banega Crorepati - KBC9 : 2017 Sony TV Game Show | Watch Episode Questions, Videos, Photos, and Gossips of Contestants with Amitabh Bachchan| Visit kbcofficial.in | Subscribe to Kaun Banega Crorepati 9 : Official Website by Email

Friday, October 19, 2012

KBC Questions of 18th Episode Dated 19th october 2012

Dekhna mat bhuliye KBC, aaj raat 8.30 baje sirf Sony Entertainment Television (India) par! Kya aap tayar hai naye episode ke liye!


Today's Expert : Bhupendra Choudhary & Prakash Jha


Ten new contestant for this week are as :
  •  Sarika Joshi, Gujrat
  •  Moh. Salim, Bihar
  •  Shambhu Das, West Bengal
  •  Tejasani, Maharashtra
  •  Suchi Mittal, Lucknow
  •  Chetan Jetawan, Gujarat
  •   Shashi Kanti Timoti, Chattisgarh
  •   Anita Choudhary, Haryana
  •   Satabadi Awasthi, Rajasthan
  •    Narottam Singh Rathore, Rajasthan
 First Fastest Finger First Question :-

Ques : Starting from the westernmost, arrange these national parks from west to east
A. Gir  B. Kaziranga   C.  Sundarban  D. Kanha

Ans : A-D-C-B
First Contestant :- Chetan Jetawan, Gujarat

Questions asked from him during the episodes are as :-

 1. Which of these would you get on the completion of a course of study at college ?
A. Fahrenheit  B. Kelvin  C. Degree  D. Celsius
Ans : C. Degree 


2.  Which place in Gujarat is the meeting point of seven rivers- saptasangam - where the largest animal of the state is held ?
A. Vautha     B. Vardha        C. Tarnetar      D. Ahwa 
Ans : A. Vautha

3. In 2012, which of these countries has been removed by WHO from the polio-endemic countries ?
A. Pakistan  B. Nigeria  C. India  D. Afghanistan
Ans : C. India

4. Who won the 'ICC ODI Cricketer of the Year award in 2012 ?
A. Lasith Malinga  B. M S Dhoni  C. Virat Kohli  D. Kumar Sangakkara
Ans : C. Virat Kohli

5. Which President proclaimed Emergency in India on 26 June 1975 ?
A. V V Giri  B. Fakhruddin Ali Ahmed  C. Zakir Hussain  D. Neelam Sanjiva Reddy
Ans :   B. Fakhruddin Ali Ahmed 

6. To Which of these poets did Mahatma Gandhi give the title of "Rashtriya  Shayar" ?
A. Umashankar Joshi  B. Jhaverchand Meghani C. Tribhuvndas Luhar D. Chandravadan Mehta
Ans :  B. Jhaverchand Meghani

7. Which politician used to write a cinema column in his early career under the pen name "Netra" in the journal Organiser ?
A. L K Advani  B. Jaswant Singh  C. Narendra Modi  D. Atal Bihari  Vajpayee
Ans :  A. L K Advani 

He quit the game at Rs.6,40,000/-


Next fastest finger first question :-

Ques :Star ting with the earliest , arrange these films featuring Vidya Balan chronologically in order of their release.
A. The Dirty Picture  B. Parineeta C. Paa D. Bhool Bhulaiyaa

Ans  : B-D-C-A

Next Player : Satabadi Awasthi, Rajasthan

Ques : Which of these appears in the sky usually just after rain ?
A. Bheemgada  B. Rudratrishul  C. Indradhanush  D. Ramawan
Ans :  C. Indradhanush 

Ques : With reference to women's attire , 'Ulta palla' and ' seedha palla' are associated with what ?
A. Choli  B. Aanchal  C. Lehnga  D. Ghagra
Ans :  B. Aanchal

Ques : Which film has been named as India's official entry for the 2013 Oscars ?
A. Kahaani  B. Barfi  C. Paan Singh Tomar  D. Vicky Donor
Ans :  B.  Barfi


Continuing with Satabadi Awasthi on Saturday.........

 Connect with KBC : Join Here Connect with KBC Feeds

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your response : Kaun Banega Crorepati 8 IDEA Registration is in progress Thanks......

JIO KBC PLAY ALONG APP

JIO KBC PLAY ALONG APP
Information on KBCJIOPLAYAPP Registration

KBC Registration Dates and How to Register?

1. KBC Registration for All users starting
2. For IDEA Users starting
3. Jodi Special General Users
4. Jodi Special Idea Users
5. KBC Play Along APP Download

Follow KBC by Email

Followers