KBC GBJJ Question - 2nd November

KBC GBJJ Question - 2nd November
The Season 9 of KBC only on SONY TV OFFICIAL

Kaun Banega Crorepati Informative Website

The Kaun Banega Crorepati - KBC9 : 2017 Sony TV Game Show | Watch Episode Questions, Videos, Photos, and Gossips of Contestants with Amitabh Bachchan| Visit kbcofficial.in | Subscribe to Kaun Banega Crorepati 9 : Official Website by Email

Saturday, November 17, 2012

KBC Questions of 29th Episode Dated 17th November 2012

Dekhna mat bhuliye KBC, aaj raat 8.30 baje sirf Sony Entertainment Television (India) par! Kya aap tayar hai naye episode ke liye!
Today's Expert : Ajeet Ranade. Economist

Ten New Contestant of this week Episodes are as :
  •  Neha Kataria, New Delhi
  •  Jaida Basu, Kolkatta
  •  Yugandhar Phule, Maharashtra
  •  Ruchi Pandey, U.P
  •  Reena Singh, Odisha
  •  Shiv Kumar, New Delhi
  •  Sarad Gupta, M.P
  •  Sneha Maulik, Uttrakhand
  •  Purnia Sharma, Rajasthan
  •  Binod Kumar, Jharkhand.
Questions asked from the contestants are as follows are as: 

Continuing with Sneha Maulik :-

Ques 1 : With reference to the human body, what is ' hajma ' ?
A. Tolerance                  B. Eye Sight
C. Memory                      D. Digestion
Ans : D. Digestion

Ques 2 : In the story ' Unity is Strength ',what does the farmer give his sons to break ?
 A. Wooden sticks          B. Bricks
C. Glass Utensils             D. Iron rod
Ans :  A. Wooden sticks

Ques 3 :Which of these writers quit his government job in response to Mahatma Gandhi's call of non-cooperation ?
A. Suryakant Tripathi 'Nirala'           B. Munsi Premchand
C. Jaishankar Prasad                       D. Ramdhari Singh 'Dinkar'
Ans : B. Munsi Premchand

Sneha Maulik won 6,40,000/-

Next Player : Neha Kataria


Ques 1 : In Which of these games is the height of the net from its playing surface the shortest ?
A. Table Tennis                             B. Tennis
C. Volleyball                                  D. Badminton
 Ans :  A. Table Tennis 

Ques 2. Which song tells us that a "papad is a rhythmic replica of a jhapad" ?
A. Son of Sardaar                        B. Bol Bachchan
C. Barfi!                                      D. Singh is Kinng
Ans : B. Bol Bachchan  

Ques 3.  Which of these markings is given by the Bureau of Indian Standards to identify the purity of precious metals ?
A. ISI Mark                                B. Trademark
C. Hallmark                               D. FPO Mark
Ans : Hallmark

Ques 4 . The name of the capital city of which of these states does not end with 'pur' ?
A. Chhattisgarh                        B. Rajasthan
C. Assam                                  D. Arunachal Pradesh
Ans : D. Arunachal Pradesh

Ques 5 . Who, under the pseudonym 'Gul Makai' , used to write a blog for BBC Urdu, describing life under Taliban rule ?
A. Malalai Joya                      B. Malala Yousafzai
C. Farzana Bari                      D. Fouzia Saeed
Ans :  B. Malala Yousafzai

Ques 6 . Which of these characters from Mahabharata is also known by the name of 'Ajatashatru' ?
A. Krishna                            B. Yudhisthira
C. Karna                               D. Abhimanyu
Ans :   B. Yudhisthira

Ques 7 . Which of these scientists has a chemical element named after him ?
A. Isaac Newton                   B. Richard Feynman
C. Galileo Galilei                   D. Albert Einstein
Ans :  D. Albert Einstein


as: Connect with KBC : Join Here Connect with KBC Feeds

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your response : Kaun Banega Crorepati 8 IDEA Registration is in progress Thanks......

JIO KBC PLAY ALONG APP

JIO KBC PLAY ALONG APP
Information on KBCJIOPLAYAPP Registration

KBC Registration Dates and How to Register?

1. KBC Registration for All users starting
2. For IDEA Users starting
3. Jodi Special General Users
4. Jodi Special Idea Users
5. KBC Play Along APP Download

Follow KBC by Email

Followers