KBC GBJJ Question - 21st September

KBC GBJJ Question - 21st September
The Season 9 of KBC only on SONY TV OFFICIAL

Kaun Banega Crorepati Informative Website

The Kaun Banega Crorepati - KBC9 : 2017 Sony TV Game Show | Watch Episode Questions, Videos, Photos, and Gossips of Contestants with Amitabh Bachchan| Visit kbcofficial.in | Subscribe to Kaun Banega Crorepati 9 : Official Website by Email

Saturday, November 24, 2012

KBC Questions of 32nd Episode Dated 24th November 2012

Today's Expert : Sri Ashok Chakradhar.

Ten New Contestant of this week Episodes are as :
  •  Archika Agrawal, U.P
  •  Bhoop Singh, Haryana
  •   Rajeev Ranjan Nirala, Patna Bihar
  •  Neha Jalali, Kashmir.
  •   Rakhi Jha, M.P
  •   Ravi Badhwan, Punjab
  •   Rahul Tondon, U.P, Muzaffarnagar
  •   Mitra Mohanti, Odisha
  •   Rajna Kumari, Darbhanga, Bihar
  •   Pawan Kumari, Rajasthan
Yesterday, Neha Jalali won 6,40,000/- . Today  a fresh round will take place.

Fastest Finger First Question : 

Ques :  Starting with the biggest, arrange these astronomical bodies of the Solar System in decreasing order of their size 
A. Earth       B. Jupiter             C. Sun               D.  Moon
Ans : C-B-A-D

First Contestant :   Pawan Kumar Pareekh.

Ques 1 : What would you normally buy from a 'Mishthaan Bhandar' ?
A. Vegetables    B. Sweets      C. Medicines    D.  Clothes
Ans : B. Sweets

Ques 2 :  Complete this Hindi proverb : "Kaam ka na kaaj ka __________ " ?
A. Boli bole pahaad si   B. Kapda pahne fashion ka
C. Dushman anaaj ka    D. Khoon peeye baap ka
Ans :  C. Dushman anaaj ka

Ques 3 : Which comedian directed the television shows 'Flop show' and 'Ulta Pulta' ?
A. Rakesh Bedi       B. Satish Shah     C. Raghubir Yadav   D. Jaspal  Bhatti
Ans :  D. Jaspal  Bhatti

Ques 4 : What Substance gives human blood its distinctive colour ?
A. Hemoglobin    B. Melanin   C. chlorophyll    D. Bile
Ans : A. Hemoglobin    

Ques 5 : Sikar, Nawalgarh, Dundlod, Mandawa, Fatehpur and Jhunjhunu  together from which region in Rajasthan ?
A. Marwar       B. Kachwaha    C. Shekhawati    D. Mewar
Ans :  C. Shekhawati 

Ques 6 : Who was appointed the first chairman of India's Atomic Energy Commission ?
A. Satish Dhawan   B. Vikram Sarabhai   C. Meghnad Saha  D. Homi Bhabha
Ans : D. Homi Bhabha

Ques 7 : In ODI cricket , who holds the Indian record of scoring a century in the least number of balls ?
A. Virender Sehwag   B. Kapil Dev  C. Yusuf Pathan  D. Md Azharuddin
Ans :  A. Virender Sehwag 

Ques 8 : Which of these banks was set up on 15 August 1907 as part of the 'Swadeshi Movement' ?
A. Syndicate Bank  B. Central Bank of India  C. Punjab National Bank  D. Indian Bank
Ans :  D. Indian Bank


Next Fastest Finger First Question :
Ques : Starting from the easternmost, arrange these cities that have hosted the Olympics from east to west 
A. Sydney     B.  London C. Beijing D. Los  Angeles
Ans :  A. Sydney   C. Beijing  B.  London  D. Los  Angeles

NEXT player :  Ravi  Bhadhawan, Firozpur Punjab.

Ques : Which of these is the name of a plant which is usually kept in the house to bring good luck ?

A. Currency tree   B. Money Plant  C. Dollar Grass  D. Dinar Shrub
Ans : B. Money Plant

Ques :Which chess piece can only move diagonally ?
A. King   B. Queen   C. Bishop   D. Pawn
Ans : C. Bishop  

Ques : Which of these names means "imperishable" or "undeaacying" ?
A. Akshay    B. Abhay   C. Aamir  D. Anurag
Ans :  A. Akshay 

Continuing with Pawan Kumar Pareekh on Sunday..........



Connect with KBC : Join Here Connect with KBC Feeds

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your response : Kaun Banega Crorepati 8 IDEA Registration is in progress Thanks......

JIO KBC PLAY ALONG APP

JIO KBC PLAY ALONG APP
Information on KBCJIOPLAYAPP Registration

KBC Registration Dates and How to Register?

1. KBC Registration for All users starting
2. For IDEA Users starting
3. Jodi Special General Users
4. Jodi Special Idea Users
5. KBC Play Along APP Download

Follow KBC by Email

Followers