KBC GBJJ Question - 25th September

KBC GBJJ Question - 25th September
The Season 9 of KBC only on SONY TV OFFICIAL

Kaun Banega Crorepati Informative Website

The Kaun Banega Crorepati - KBC9 : 2017 Sony TV Game Show | Watch Episode Questions, Videos, Photos, and Gossips of Contestants with Amitabh Bachchan| Visit kbcofficial.in | Subscribe to Kaun Banega Crorepati 9 : Official Website by Email

Saturday, September 7, 2013

KBC-7 Questions of 2nd Episode Dated 7th September 2013

Kaun Banega Crorepati

Introducing ten new Contestant of this Week:
1. Priti Panwar, Rohtak Haryana.
2. Sanjay Nath Jha, Chanpura, Madhubani, Bihar.
3. Hussain Moiz Soni, Jamnagar, Gujrat.
4. Neelam Malhotra, Dehradun, Uttrakhand.
5. Rajni Rajput, Bikaner, Rajasthan.
6. Joy Chaturvedi, Aligadh, Uttarpradesh.
7. Birendra Singh Bisisth, Nainital, Uttrakhand.
8. Sushma Mishra, Raipur, Chattisgadh.
9. Dr. Swarupa ramesh Aayer, Satara, Maharashtra.
10.Neelkamal Singh, Uttar Pradesh.


Yesterday, We witness the opening ceremony of KBC, With New Sets, New Contestant and lots of fun with learning. Tomorrow, Priti Panwar from Haryana won 25 Lakh. 

As a Rollover Contestant today we will play with Sushma Mishra
Here are the questions asked from her during the Show :

She is playing for Rs.1,60,000/-

Ques : With Which of these states do Chhattisgarh, Jharkhand and Andhra Pradesh all share their borders ?
A. Madhya Pradesh B. Odisha  C. Bihar  D. Uttar Pradesh
Ans : Odisha

Ques : The first world championship in what sport is planned to be held in 2017, though the game has been played since 1877? (www.kbcofficial.in)
A. Test Cricket  B. Rugby Union C. Kabaddi  D. Carrom
Ans : A. Test Cricket

Ques : Which is the largest living species of tortoise in the world, which may weigh about 400 kg?
(www.kbcofficial.in)
A. Sulcata Tortoise  B. Grenada Tortoise  C. Golden Greek Tortoise D. Galapagos Tortoise
Ans : D. Galapagos Tortoise

Ques : According to legend, which of these rishis regained his youth by a celestial favour ?
A. Agastya  B. Durvasa  C. Chyavana  D. Charaka
Ans : C. Chyavana 

Thus Sushma Mishra Left the  game winning 3,20,000/-
(www.kbcofficial.in)

From next three Fastest Finger First Question : We have 

Next Contestant : Hussain Moiz Soni, Jamnagar, Gujrat.

Ques 1 : On a restaurant menu, which of these is a term for a place where people gather for shayari and ghazals?
A. Manchurian  B. Burger  C. Rice  D. Pasta
Ans : C. Rice 

Ques 2 : Which of these is a term for a place where people gather for shayari and ghazals ?
A. Rukhsar  B. Mushaira  C. Shikara  D. Mahabara
Ans : B. Mushaira
(www.kbcofficial.in)

Ques 3: Which of these is not a recommended mineral in the human diet ?
A. Strontium B. Potassium  C. Iron  D. Calcium
Ans : A. Strontium 
(www.kbcofficial.in)

Ques 4: Who or what is the 'baby' in this recent newspaper headline: "At 66, Mother India gets ready for her 29th baby" ?
A. The Royal baby B. Telangana  
C. INS Vikrant  D. Nargis' last unreleased film
Ans : B. Telangana  
(www.kbcofficial.in)

Ques 5 :Who was the president of India at the turn of the century, as the 20th century became the 21st century ?
A. K R Narayan  B. A P J Abdul Kalam  
C. R Venkataraman
D. Shankar Dayal Sharma
Ans :A. K R Narayan 
(www.kbcofficial.in)

Ques 6 : The 2013 film 'Lootera' is partly based on which short story by O'Henry ?
A. The Ransom of Red Chief
B. The Gift of the Magi
C. The Last leaf
D. The Third Ingredient
Ans : C. The Last leaf (www.kbcofficial.in)

Ques 7 : In the Mughal era, which of these harbours was also known as 'Babul Mecca' and 'Meccaidwar'?
A. Bharuch  B. Surat  C. Porbandar  D. Khambat
Ans : B. Surat

Ques 8 : After whom is the annual award, given by the Govt of India to an outstanding handloom weaver, named ?
A. Acharya Vinoba Bhave  B. Sant Kabir
C. Mahatma Gandhi  D. Gul Ahmed
Ans : B. Sant Kabir


 left the game by winning  Rs. 3,20,000

Next Contestant by playing three fastest finger first questions is :


Ques : According to the title of a 2013 film, what happened at wadala ? (www.kbcofficial.in)
A. Meeting  B. Romance C. Shootout  D. Marriage
Ans : C. Shootout

Ques : Eating which of these dishes would qualify one as a non-vegetarian? (www.kbcofficial.in)
A. Malai Kofta       B. Navratan Korma  
C. Gatte ki Sabzi   D. Tandoori  Raan
Ans : D. Tandoori  Raan

Continuing with Rajni Rajput, Bikaner, Rajasthan.



Connect with KBC : Join Here Connect with KBC Feeds

2 comments:

  1. SANJAY SRIVASTAVA
    LAKHIMPUR KHERI U.P.
    MOB-8090422553
    7 SEP 2013 ANS IS KBCQ D

    ReplyDelete
  2. JACK POT QUESTION Dated 7th sept.
    KBCQ D
    DEAR SIR,
    IT IS SEEMS THAT ALL THE YOUNGSTER HAVE BEEN SELECTED FOR KBC 7. IT IS MY REQUEST THAT THE SR, CITIZEN LIKE ME , IS HAVING INTEREST IN KBC MUST BE CONSIDER FOR THE SAME. I HOPE YOU WILL THINK FOR THIS POINT.
    SANTOSH SHARMA
    9990311056

    ReplyDelete

Thanks for your response : Kaun Banega Crorepati 8 IDEA Registration is in progress Thanks......

JIO KBC PLAY ALONG APP

JIO KBC PLAY ALONG APP
Information on KBCJIOPLAYAPP Registration

KBC Registration Dates and How to Register?

1. KBC Registration for All users starting
2. For IDEA Users starting
3. Jodi Special General Users
4. Jodi Special Idea Users
5. KBC Play Along APP Download

Follow KBC by Email

Followers